Werfopvoling

Op basis van enkele luchtfoto’s en video opnames kunnen enkel optische veranderingen waargenomen worden. Dit kan gevraagd worden voor het promoten via sociale media van de werf of bedrijf. Indien op frequente basis opnames gemaakt worden, kunnen deze gemonteerd worden als timelaps wat een vaak gebruikte toepassing is als promotiemateriaal

Door een ortho-foto te linken aan GCP (Ground Control points) is het mogelijk de opgemeten punten in een gekend coördinatenstelsel te refereren. Dit kan gebruikt worden voor een verhoogde kwaliteit van de werf. Zo is het mogelijk de ontwerpplannen (CAD) te importeren in het gecreëerde 2D model om fouten op te sporen.

Naast het maken van de vergelijking tussen bestaande en ontworpen toestand, is het ook nuttig om bestaande toestanden in verschillende fases te vergelijken met elkaar om zo bepaalde vooropgestelde termijnen en opleveringen op te volgen en behalen.

 

Momenteel zijn diensten i.c.m. GCP nog niet beschikbaar - Coming soon

Werfopvolging - DDrone

Werfinrichting

Een goede en nauwkeurige werfinrichting is op vele bouwplaatsen essentieel voor een vlot verloop van de werkzaamheden. Met behulp van een drone kan de werfinrichting op twee verschillende manieren worden bepaald.

De eerste werkwijze is de eenvoudigste, snelste en goedkoopste, namelijk gebruik maken van de meest recente luchtfoto’s van een site. Hiervoor kan een algemene luchtfoto genomen worden waar de volledige werf zichtbaar op is, evt. in combinatie met verschillende gedetailleerde luchtfoto’s genomen op lagere hoogte en grotere resolutie.

Naast luchtfoto’s kan het ook interessant zijn een video opname te maken waar met een drone over het volledig terrein wordt gevlogen. Dit kan een beter 3D inzicht geven van de werf of bestaande toestand en zaken vanuit een ander perspectief bekijken.

De tweede werkwijze is iets complexer maar nauwkeuriger en geeft veel meer toepassingen. Hier wordt het terrein volledig in kaart gebracht door mapping. Zo kan een 2D of indien gewenst 3D model van de werf verkregen worden waar allerlei soorten opmetingen kunnen gebeuren. Dit kan voornamelijk interessant zijn wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd waar de plaats naast de bouwwerf zelf beperkt is.

Werfinrichting - DDrone